Concrete House / Costaveras Arquitetos

first_imgSave this picture!© Edgard Cesar+ 26Curated by Matheus Pereira Share CopyAbout this officeCostaveras ArquitetosOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBrazilPublished on June 09, 2020Cite: “Concrete House / Costaveras Arquitetos” [Casa Concreto / Costaveras Arquitetos] 09 Jun 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?巴西‘电影’住宅 / Costaveras Arquitetos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/940986/concrete-house-costaveras-arquitetos Clipboard Concrete House / Costaveras Arquitetos Area:  393 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily Projects Project Team:NILO MARTINS, LARA ALECRIMClients:RAFAEL BARSCHEngineering:ARTE CONSTRUTORACity:Condomínio Alto da Boa VistaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Edgard CesarRecommended ProductsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXText description provided by the architects. This project came about in the office commissioned by a young businessman, without children, fond of travel and modern architecture. The client challenged us to create a cinema house, literally, because he brought us as a reference a photo of a residence used as a location in a science fiction film. Challenge given, challenge accepted !! A lean needs program, very atypical, but proportional to the client’s time of life, gave the premises for the design of the project. Volumetry is marked by the intersection of three volumes, which intertwine creating spaces according to their hierarchy. The plans formed by the prestressed slabs show the movement of architecture, defining the areas of permanence – seating on the balconies and gourmet space, in addition to marking the walk that circulates the main volume.Save this picture!© Edgard CesarThe metallic structure fills the meeting between slabs (ground and upper) creating an element with an important balance, which turns into a pergola, shading the region of the barbecue and pool balcony. As a result, the front façade gains a bolder and more fluid character at the same time, generating lightness to the whole. This same metallic element forms the space of the covered garage, located at the rear of the house. The whole set faces the most privileged part of the land, where the view is totally favored, even though the face with the least favorable solar orientation, towards the North.Save this picture!© Edgard CesarSave this picture!Plan – Ground floorSave this picture!© Edgard CesarCiting the environments, we have on the social floor – ground floor – a multipurpose room where living, kitchen, home theater and wine cellar are fully integrated and connected to the balcony through sliding panels, which are collected inside the walls, generating 100% opening.Save this picture!© Edgard CesarSave this picture!SectionsSave this picture!© Edgard CesarOn the upper floor, a large suite behaves as the main environment with a large closet and two more bathrooms (Mr bath and Mrs bath) completing the floor. Facing the bedroom, a large terrace, with the protection of a sunroom, serves as a contemplative environment for the skyline of the city of Goiânia.Save this picture!© Edgard CesarThe materials used in this project help to mark the architectural plans and volumes following a very characteristic language of the office. Slatted concrete, slatted wood, slabs of rough stone and steel, as well as a lot of glass in the frames form a unique, harmonious composition, which mimics its beautiful natural surroundings.Save this picture!© Edgard CesarProject gallerySee allShow lessHL house / APDISelected ProjectsLoft on Life / Crippa e Assis ArquiteturaSelected Projects Share Photographs:  Edgard Cesar Manufacturers Brands with products used in this architecture project Brazil “COPY” Year:  Manufacturers: AutoDesk, Aj acabamentos, Aldeia, Bontempo, FERROARTE ESTRUTURAS METÁLICAS, Gruta Mármores e Granitos, Interpam, Multipedras, SERRALHERIA DIAS, Tabriz, Trimble Navigation, WORD ESQUADRIAS “COPY” Photographs 2020 Lead Architects: Concrete House / Costaveras ArquitetosSave this projectSaveConcrete House / Costaveras Arquitetos Bruno Veras Pinto Cordeiro, Juliano da Cunha Costa ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/940986/concrete-house-costaveras-arquitetos Clipboard Architects: Costaveras Arquitetos Area Area of this architecture project CopyHouses•Condomínio Alto da Boa Vista, Brazillast_img read more